Valikko Sulje

PALVELUT

Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaan ja turvallisen, luotettavan ja miellyttävän asiakaskokemuksen. Takaamme kiireettömän ja ainutkertaisen kohtaamisen, jossa Sinua kuunnellaan ja asiaasi paneudutaan. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla Sinua varten.

laitekuva-malli-ct

Tietokonetomografia eli TT-, CT- tai viipalekuvaus perustuu röntgensäteilyyn. Kuvaukseen tarvitaan lääkärin lähete. TT-kuvauksessa kohdealueesta kuvataan poikkileikekuvia, ja hyvin usein kuvauksessa käytetään jodipitoista varjoainetta. Jos olet allerginen jodille, kerro siitä lähettävälle lääkärille ja tutkimukseen tullessasi.

Varjoaineella voidaan tehostaa esimerkiksi verisuonia ja sisäelimiä, jotta ne erottuvat kuvasta selvemmin. Varjoaine poistuu elimistöstä munuaisten kautta, jonka vuoksi munuaisarvo saatetaan tarkistaa laboratoriokokeella ennen kuvausta. Varjoaineenantoa varten laitetaan verisuonikanyyli yleensä kyynärtaipeen laskimoon. Varjoaineesta vartalolle voi levitä lämmöntunne, joka menee ohi hyvin nopeasti.

Kuvauksessa ollaan selinmakuulla tutkimuspöydällä ja kuvauksen aikana annetaan usein hengitysohjeita. Kuvauksen onnistumisen kannalta on tärkeää muistaa olla liikkumatta. Esivalmisteluineen kuvaus kestää yleensä 15–30 minuuttia.

  • Kesto: n. 15–30 minuuttia
  • Lääkärin lähetteellä
laitekuva-malli-natiivirontgen

Natiiviröntgenkuvaus eli perinteisemmin röntgenkuvaus. Natiiviröntgenkuvausta käytetään esimerkiksi luuston, nivelten ja keuhkojen kuvantamiseen. Se on helppo ja nopea kuvantamismenetelmä. Röntgenkuvaukseen tarvitset lääkärin lähetteen. Siihen ei yleensä tarvitse valmistautua mitenkään. Kuvaus kestää noin 5–10 minuuttia.

  • Kesto: n. 5–10 minuuttia
  • Lääkärin lähetteellä
laitekuva-malli2-ultra

Ultraäänitutkimus eli kaikukuvaus. Tutkimuksessa tutkittavan kohteen iholle levitetään geeliä, jonka jälkeen ultraäänianturia kuljetetaan tutkittavalla alueella. Ultraäänellä voidaan tutkia esimerkiksi vatsan elimiä, sydäntä, kaulaa ja eri tuki- ja liikuntaelimiä. Vatsan alueen ultraäänitutkimuksiin kuuluu usein esivalmistautumisohjeita. Ultraäänitutkimus kestää 20 minuuttia.

Ultraääntä voidaan käyttää myös apuna näytteenotoissa ja muissa toimenpiteissä.

  • Kesto: n. 20 minuuttia
henkilo-mallikuva

ERIKOISLÄÄKÄRIPALVELUT

Sataman Sydämessä, Pohjois-Savon Kuopiossa, vastaanottoa pitävät eri erikoisalojen kokeneet erikoislääkärit. Meillä vastaanottoa pitää myös sairaanhoitaja, kuka hoitaa pienempiä toimenpiteitä. Varaa aika erikoislääkärimme vastaanotolle.

sataman-sydan-hoitopolku-kuvake

SYDÄMEN TUTKIMUKSET

Sataman Sydän tarjoaa monipuoliset sydämen tutkimukset ja kattavan sydänterveyden hoitopolun. Sydäntutkimuksemme sisältävät mm. kardiologian erikoislääkärin vastaanotot, sydämen kuvantamistutkimukset tietokonetomografialla ja ultraäänellä, sekä sydämen sähköisen toiminnan tutkimukset kuten lepo-EKG- ja Holter-tutkimukset.

  • Kesto: n. 5 minuuttia – 24 tuntia
verenpaine_no_bg

SAIRAANHOITAJAN VASTAANOTTO

Meillä vastaanottoa pitää myös sairaanhoitaja, kuka tarjoaa vastaanotollaan asiantuntevaa yksilöllistä hoitoa, terveysneuvontaa ja ohjausta pitkällä kokemuksella. Varaa aika sairaanhoitajamme vastaanotolle.

HOITOPOLKU

Hoitopolku on kirjallinen suunnitelma potilaan tutkimuksille ja vastaukselle hoitotarpeen ja oikean hoidon tunnistamiselle.

1

LÄÄKÄRIKÄYNTI

Käynti lääkärin vastaanotolla, josta saat lähetteen kuvaukseen. Lääkäri arvioi vastaanotolla tarpeen kuvaustutkimukselle ja kirjoittaa sen perusteella lähetteen kuvaukseen.

2

AJANVARAUS

Tee ajanvaraus kuvaustutkimuksiin verkon kautta, puhelimitse tai paikan päältä.

3

TUTKIMUSKÄYNTI

Kun saavut paikalle varattuun aikaan, ilmoittaudu paikan päällä ja täytä tarvittaessa pyydetyt esitietolomakkeet.

4

LAUSUNTO

Kuvauksen jälkeen erikoislääkärimme analysoi tutkimukset sekä tekee lausunnon ja tulokset toimitetaan lähettävälle lääkärille. Koronaari-TT-kuvauksesta saat vastauksen heti tutkimuksen jälkeen. Lausunnot siirtyvät automaattisesti Omakantaan.

5

TULOKSET

Lähetteen tehnyt lääkäri käy kanssasi läpi tutkimusten tulokset ja suunnittelee mahdolliset jatkotoimet.