Valikko Sulje

Korvaukset yksityisestä sairaanhoidosta

Kela korvaa osan lääkärin vastaanoton kustannuksista, kun käyt sairauden vuoksi yksityisellä lääkärillä. Voit saada korvauksen myös etävastaanotosta. Korvaus on enintään samansuuruinen kuin korvaustaksa.

Saat korvausta

  • yleis- ja erikoislääkärin vastaanoton kustannuksista 30 e
  • yleis- ja erikoislääkärin etävastaanoton (puhelu) kustannuksista 8 e

Korvauksen suuruus riippuu siitä, mikä tutkimuksen tai hoidon korvaustaksa on. Korvaus on enintään samansuuruinen kuin korvaustaksa.

Suorakorvaus

Voit saada sairaanhoidon kustannuksistasi suorakorvauksen, kun näytät hoitopaikassa Kela-korttisi. Silloin hoitopaikka vähentää korvauksen suoraan palvelun hinnasta. Voit hakea korvausta Kelasta myös jälkikäteen. Suorakorvauksen voi saada niissä hoitopaikoissa, jotka ovat sopineet Kelan kanssa suorakorvausmenettelystä.

 

Lisätietoa: https://www.kela.fi/sairaanhoito