Valikko Sulje

Kantainformointi ja tietojen luovutuslupa

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä, eli asiakastietolaki tuo muutoksia Kantapalveluihin 1.1.2024. Luovutuslupaa voi jatkossa hyödyntää kaikissa potilastietojen luovutuksissa. Edellytyksenä tälle on, että asiakas on päivittänyt aiemmin antamansa luovutusluvan.

Asiakas- ja potilastietosi tallennetaan Kanta-palveluihin, kun asioit sosiaali- ja terveydenhuollossa. Jos olet aiemmin antanut potilastietojesi luovutusluvan, se on tähän saakka mahdollistanut, että Kannassa olevat tiedot liikkuvat sinua hoitavien eri toimijoiden välillä, esimerkiksi hyvinvointialueille tai julkisen ja yksityisen terveydenhuollon välillä.

Jos päivität luovutusluvan, jatkossa luovutusluvalla liikkuvat tulevaisuudessa myös sellaiset tiedot, jotka eivät ole Kannassa, esimerkiksi paperille kirjatut tietosi. Luovutusluvan antaminen ja päivittäminen on vapaaehtoista. Mikäli et päivitä luovutuslupaa, aiemmin antamasi lupa pysyy edelleen voimassa. Voit antaa luovutusluvan OmaKannassa.

Kantainformointi on ilmoitus siitä, miten asiakas- ja potilastietoja käytetään terveydenhuollossa. Kantainformoinnin voi lukea ja kuitata OmaKannassa 30.11.2023 lähtien ja terveydenhuollon vastaanotolla 1.1.2024 lähtien.