Valikko Sulje

Lääkäriasema ja kuvantamiskeskus Sataman Sydän aloittaa toimintansa

Sataman Sydän on kuvantamiseen erikoistunut lääkäriasema Kuopiossa. Käytössä on itäisen Suomen ainoa yksityinen tietokonetomografialaite. Se mahdollistaa sydän- ja verisuonisairauksien, kuten sepelvaltimotaudin diagnosoinnin. Tietokonetomografian lisäksi kuvantamiskeskuksessa toteutetaan myös ultraääni- ja perusröntgentutkimukset.

Sataman Sydämen lääkäripalveluista vastaavat eri alojen erityisasiantuntijat. Kardiologien ja radiologien lisäksi tiimiin kuuluu sydänkirurgi, verisuonikirurgeja, kliininen fysiologi, ortopedeja ja sisätautien erikoislääkäreitä. He luovat potilaalle jouhevan ja kokonaisvaltaisen hoitoketjun riskinarviosta diagnoosiin ja hoitosuunnitelmaan.

Uudet eurooppalaiset hoitosuositukset ovat lisänneet kuvantamistarpeita, kun rasitustesteistä on luovuttu sepelvaltimotaudin tutkimisessa. Tietokonekuvaus soveltuu erityisesti työikäisille sepelvaltimotaudin poissulkuun. Sataman Sydämen kuvantamiskeskus tarjoaa monipuolisia kuvantamispalveluita muillekin erikoisaloille, esimerkkeinä sisätaudit, keuhkosairaudet ja ortopedia.

Lisätiedot:
Rauno Hämäläinen
puh. 044 336 7845
rauno.hamalainen@satamansydan.fi